Aika on mennyt siivillä. Maha on kasvanut hiukan, ja ensimmäisiä hentoja liikkeitä tuntuu jo. Kävin rv 16 ensimmäisessä sokerirasituksessa. 12h paastoaminen ei ollut lähellekkään yhtään niin kauheaa kuin se litku jota joutui juomaan. Kuulin, että mennä vuosina se maistui laimealle kolalle, eipä enää! Appelsiinimehun paksuista, väritöntä nestettä kaksi mukillista, joka maistui vedeltä, jossa on 40palaa sokeria per lasi :S KAMALAA!!! Ja tuohon kokeekeen pitää mennä uudelleen rv 24-28 :( noo, paastoverikoe meni nätisti, vaikka pelkäsinkin eniten juuri sitä koetta. Ekalla kerralla 6 putkiloa verta (oli samassa muitakin verikokeita) ja sitten 1h tauko. Uusi verokoe, joka meni huonommin kuin ensimmäinen, tosin edelleen tosi hyvin. Viimeinen taas tunnin päästä, ja sekin meni muittamutkitta. Pahaa oloa ei tullut, ainoastaan ensimmäisessä verikokeessa kun jännitin niin hurjasti. Mutta selvisin hengissä, se on tärkeintä! :)

Tulokset saatiin parin päivän päästä neuvolassa, ja paastoarvo oli ainoa joka oli poikkeava. Juuri sama kuin raja-arvo. Muut arvot olivat hyvät. Joten kuitenkin todettiin raskausajan diabetes, mutta selviän ruokavalion tarkkailulla, ja lisäämällä liikuntaa. Onneksi aloitin nuo jo raskauden alussa, joten asia on hoidossa! :)

Kilojakaan en ole saanut lainkaan. Ensin nousi kilon, sitten laski kolmella, ja nousi kaksi. Joten plusmiinusnolla. Ja näin on edelleen. Mutta terkkarin, sekä neuvolalääkärin mielestä se on loistava juttu. Verenpaineet olivat ekalla kerralla hiukan koholla, ja nyt muilla kerroilla hyvät lukemat. Verensokeri eli "hemoglobiini" (vai miten se kuuluu kirjoittaa, tiedätte varmaan mitä tarkoitan :D ) on ollut alusta asti äärimmäisen hyvä :) Joten sain kuulla olevani erittäin hyvässä tilanteessa, kun näinkin pitkälle hyvillä lukemilla.

Tällä viikolla alkaa raskauden puoliväli. KAMALAA KUINKA NOPEASTI AIKA MENEE!! Enää 12vk töitä ennen kesälomaa ja siitä suoraan alkavaan mammalomaan :S Mutta, onneksi olen ollut hyvävointinen joten töistäkään ei ole tarvinnut olla pois. Joten, tänään meillä on, tunnin päästä, rakenneultra. Jännitän ihan sikana! :S

Ensimmäinen kummikin on jo pyydetty vkl lapselle. Häntä ei kovin usein nää, ja nyt satuttiin samaan paikkaan vkl aikana, joten ajateltiin että kivempi naamatusten kuin soitella. Mutta myöntyvä vastaus tuli :)

Nyt täytyy lähteä hakemaan isäntää töistä ja kohti sairaalaa.